Rovinj Rovigno

Događanja


03.04.2017, Hotel Lone

Istria Gourmet Festival

Organizator
Turistička zajednica Istarske županije
Tel: 00385 (0)52 452 797
WWW | Email

Tourist Board of Rovinj Rovigno


Najava:

Gourmet kongres čija je s osnovna zadaća upoznavanje novih svjetskih trendova i osmišljavanje perspektiva budućeg razvitka istarske enogastronomije. Na ovaj stručni skup dolaze renomirani kuhari iz restorana ovjenčanih Michelinovim zvjezdicama (wwww.istra.hr/hr/gourmetfestival)

Program

09:00 - 10:00
Registracija sudionika i preuzimanje akreditacija
10:00 - 10:15
Otvaranje kongresa

Prvi dio: Nije važno samo dobro jesti, nego je važno i zdravo jesti

10:15 - 10:35
Istarska košarica zdravlja i vitalnosti:
Prirodni antioksidansi u srcu kulinarske tradicije dr. sc. Danijela Poljuha, Institut za poljoprivredu i turizam Poreč
10:35 - 11:00
PALEO (r) evolucija - novi svjetski trend koji dolazi
Temelji, razlozi i potencijali u turizmu Denis Delogu, autor knjige 'U šumi'
11:00 - 11:30
Bakalar - od ulova, sušenja do njegove pripreme
Franco Favaretto, docent ALMA-e (Međunarodna škola talijanske kuhinje)
11:30 - 12:00
Značaj i bogatstvo plave ribe, 'Cuòppo napoletano'
Gaetano Torrente, chef restorana La Cuopperia Del Convento, Cetara
12:00 - 12:20
'Gluten Free' - novi trendovi u prehrani i ugostiteljstvu
Kako se aktivno uključiti u tržište od 180 milijuna korisnika Denis Delogu, autor knjige 'U šumi'
12:20 - 12:50
Tehnike spajanja sastojaka za Napuljsku pizzu
Edoardo Ore, majstor za kvasce Mlina Dallagiovanna
12:50 - 13:10
Panettoni i Colombe, kiselo tijesto i kruh
Edoardo Ore, majstor za kvasce Mlina Dallagiovanna
13:10 - 14:10
Lunch/fingerfood za sve sudionike

Drugi dio: Primjeri najbolje prakse u hoteljerstvu i ugostiteljstvu


14:10 - 14:40
Važnost restorana s Michelinovom zvjezdicom u ponudi luksuznog hotela
Alessandro Ercolani, direktor hotela Villa Spaltenna 5*, Toskana
14:40 - 15:10
Ugostiteljstvo: Standardi Važnost food&beverage odjela
Lucio D’Orsi, vlasnik hotela Majestic Palace 5*, Sorrento
15:10 - 15:40
Vincenzo Guarino, Il pievano, Michelin 1*
Riža - razni načini pripreme
Show cooking chefa Vincenza Guarina
15:40 - 16:10
Giuseppe Mancino, Il piccolo principe, Michelin 2*
Plodovi mora, alge i njihovo sljubljivanje
Show cooking chefa Giuseppea Mancina
16:10 - 16:40
Oliver Glowig, Oliver Glowig al Mercato Centrale Roma, Michelin 2*
Tradicija u mojoj mediteranskoj kuhinji Show cooking chefa Olivera Glowiga
16:40 - 17:10
Emanuele Scarello, Agli Amici, Michelin 2*
Show cooking chefa Emanuelea Scarella
17:10 - 17:40
Zaključci kongresa, pitanja, odgovori, prijedlozi
Najava velikog jesenskog kongresa IGF - Autumn 2017

Za vrijeme održavanja Istria Gourmet Festivala održat će se i tri tematske gala večere u režiji poznatih chefova koji vode predavanja:

1. gala večera: Emanuele Scarello, Hotel Monte Mulini
2. gala večera: Giuseppe Mancino & Vincenzo Guarino, Boutique Hotel Adriatic
3. gala večera: Oliver Glowig & Gaetano Torrente, Hotel Lone

 

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja