Rovinj Rovigno

Događanja


17.07.2015, 21:00, Crkva sv. Eufemije

Ljetni festival Rovinj : Zagrebački komorni orkestar; Solistica: Katja Markotić, mezzosopran; Dirigent & violina: Maxim Fedotov, Rusija

Pratili smo:
Tourist Board of Rovinj Rovigno

 

U SKLOPU 20. LJETNOG FESTIVALA ROVINJ

Katja Markotić i Zagrebački komorni orkestar oduševili publiku

Dvadeset godina postojanja Ljetnog festivala Rovinj, proslavljeno je koncertom mezzosopranistice i umjetničke ravnateljice Festivala Katje Markotić i Zagrebačkog komornog orkestra, kojim je ravnao istaknuti dirigent Maxim Fedotov.

Veliki  je jubilej, ujedno bio i prigoda da se u ime Grada Rovinja i Turističke zajednice- pokrovitelja Festivala, ravnateljici Markotić, zahvali na koncertima, koji su tijekom godina postali svojevrsni zaštitni znak glazbenih večeri u gradu svete Eufemije. Inače, valja najaviti i da će, ove jubilarne dvadesete sezone Ljetni festival Rovinj, upriličiti čak dvanaest koncerta. 

Upravo sam nastup mezzosopranistice Katje Markotić, publiku je digao na noge. Naime, već uigrana ekipa posjetitelja- dobrih poznavatelja/znalaca festivalskog koncepta, toplo je ispratila nastup cijenjene umjetnice koja je izvela ariju iz opere Xerxes "Ombra mai fu" Georga Fridricha Handela, nakon koje su se nanizale i izvedbe Johana Sebastiana Bacha, Pietra Mascagania, Christopha Willibald Glucka i Ottorina Respighia. Pod vodstvom dirigenta Maxima Fedotova, Zagrebački komorni orkestar izveo je Domenica Zipolia "Elevazione za gudaće", a tom je skladbom i započela prekrasna glazbena večer u crkvi svete Eufemije, na kojoj je publika, doista uživala u zvucima Zagrebačkog komornog orkestra i ruskog Paganinija- violiniste i dirigenta Fedotova, iza kojeg je, samo u posljednjih desetak godina pedeset solističkih recitala i simfonijskih koncerata, održanih u velikoj dvorani Moskovskog konzervatorija.

 


Fotograf: Dalibor Talajić
Najava:

Zagrebački komorni orkestar; Solistica: Katja Markotić, mezzosopran; Dirigent & violina: Maxim Fedotov, Rusija

 

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja