Rovinj Rovigno

Izleti

Vožnja brodom oko rovinjskih otoka

Za potpun doživljaj Istre neophodno je i isploviti - ne samo da bi se najljepši predjeli vidjeli s pučine, već i kako biste osjetili ovdašnju iskonsku povezanost ljudi i mora.

Više...

Limski kanal, Romualdova pećina

Limski je kanal zaštićeni krajolik čije su strane obrasle različitim oblicima makije te hrastom meduncem i cerom. Takva raznolikost vegetacije na relativno uskom području predstavlja jedinstveni fenomen i posebnu ekološku vrijednost.

Više...

Nacionalni park Brijuni

Priča o ljepoti i raskoši duga dva i pol tisućljeća. Antičke rimske vile, ilirske palače, bizantske utvrde, srednjevjekovne crkve i na kraju - raskošna predsjednička rezidencija, koju su posjetili najmoćniji političari i najslavnije zvijezde 20. stoljeća.

Više...

Kanfanar

Otkrivajući ljepote Kanfanarštine ne možete zaobići mnoge sakralne spomenike: crkve Sv. Silvestra iz 13., Sv. Marije od Lakuća iz 14. i crkvu Sv. Agate iz 10. stoljeća; legende o nepronađenom blagu britanskog gusara kapetana Morgana...

Više...

Dvigrad

Ruševine Dvigrada (Duecastelli), srednjovjekovnoga grada napuštenog u 17. stoljeću, udaljene su od Rovinja 23 kilometra, podno Kanfanara.

Više...

Bale

Gradić burne prošlosti, nalazi se u zaleđu Rovinja, četrnaest kilometara prema Puli. Još prije Rimljana postojala je tu prapovijesna gradina.

Više...

Žminj

Samo 25 km dijeli nas od gradića s atmosferom mediteranskog juga i kontinentalnog sjevera. Smjestio se u središnjem dijelu Istre, na brdu na 400 metara nadmorske visine.

Više...

Špilja Feštinsko kraljevstvo

Smještena u Feštinima nedaleko Žminja  po pričanju mještana slučajno je otkrivena 1930. kad se prilikom obrađivanja njive urušilo dno vrtače. 

Više...

Pula

Uđite u amfiteatar 6. po veličini u rimskom Carstvu i osjetite uzbuđenje gladijatorskih borbi i velikih spektakala koji su se ovdje odvijali prije 2000 godina (danas se ovdje održavaju ekskluzivne glazbene i sportske priredbe)!

Više...

Jama Baredine

Nalazi se u blizini Poreča. U pratnji vodiča stazom duljine 300 metara, posjećuje se pet bogato ukrašenih dvorana i silazi se do podzemnog jezera na dubini 60 metara.

Više...

Istratour

Doživite višestoljetnu idilu istarskog poluotoka, gradiće žive povijesti: Bale, Vodnjan, Motovun, Beram, Pazin, Grožnjan, Livade, Buzet, Hum...

Više...

Istraživanje Istre uz Off Road: 4WD Safari

Dvostruko uzbuđenje prave pustolovine: otkriće i svladavanje puta kojim se malo tko vozio te upoznavanje pomno skrivenih istarskih ljepota do kojih je teško doći konvencionalnim izletničkim rutama, nerijetko nepoznatih čak i lokalnim stanovnicima!

Više...

Kanu/Rafting safari

Doživite pustolovinu iz života pionira i osvajača nepoznatih krajeva vožnjom kanuom ili raftom kroz brzake planinske rijeke Kupe u netaknutim šumama regije Gorski kotar.

Više...

Aeropark Vrsar

Sportska zračna luka u Vrsaru, smještena usred zelenih polja uz jadransku obalu, nedaleko zaštićenog prirodnog fenomena Limskog kanala, zanimljiva je postaja na putu svakog znatiželjnog putnika.

Više...

Park Histria Aromatica

Park Histria Aromatica nalazi se u neposrednoj blizini Bala, ukupne površine 25 ha. Park krase uređene šetnice kroz plantaže i vrtove sa više od 300 vrsta autohtonog aromatičnog, začinskog i ljekovitog bilja, maslinika i vinograda predstavljaju prirodni raj za sva osjetila.

Više...

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza
Preračunavanje tečaja