Rovinj Rovigno

Dobrodošli na stranice Turističke zajednice
grada Rovinja - Rovigno

Na predivnoj obali Istre, tik ispod Limskog kanala nalazi se najromantičnije mjesto na Mediteranu! Grad Rovinj pravo je odredište svih vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla. Na Mediteranu je možete pronaći ovdje, u gradu koji je svoj romantični život započeo na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom.

Ne propustite

27.08.2016 - 28.08.2016

Rovinjska noć

Praćena događanja

22.08.2016

Ronald Braus i gosti, opereta Grofica Mariza


Više...

14.08.2016

Grisia - tradicionalna umjetnička izložba u istoimenoj ulici u starogradskoj jezgri

Svečanom podjelom nagrada okončana je 50. jubilarna "Grisia". Riječ je o jednoj od najdugovječnijih, najraskošnijih i najvećih izložba pod nebeskim svodom na Mediteranu koja se svake druge nedjelje...

Više...

13.08.2016

Noć sv. Lovre

Na čak devet pozornica gosti i domaćini uživali su u nježnim glazbenim zvucima i glasovima više od stotinu izvođača, a čitav je glazbeni ugođaj bio popraćen i svjetlošću dvije tisuće sv...

Više...

17.07.2016

Ljetni festival Rovinj: Gudački orkestar La Sinfonetta; Flauta & dirigent: Luisa Sello

U prepunoj crkvi sv. Eufemije održan je svečani koncert za pamćenje kojim je komorni orkestar „La Sinfonietta“ iz Udina uz vrhunsku flautisticu i voditeljicu Luisu Sello i njenu gošću slo...

Više...

13.07.2016 - 14.07.2016

Sete Sois Sete Luas - festival mediteranske glazbe

Gustafi su bili turbo glasovno i  instrumentalno nabrijani, dokazavši opetovano da su uistinu, ne samo brojčano, već i kvalitetom izvedbe veliki band. 

Više...
Sva praćena događanja

Novosti

 • Hrvatska najpoželjnije odredište na svijetu prema Googleu

  Hrvatska je najpoželjnije odredište na svijetu prema analizama Googleovih podataka

  Više...
 • Otvoren novi hotel Amarin

  U Rovinju je dana 18. kolovoza 2016. godine otvoren novi obiteljski hotel Amarin u vlasništvu hotelske tvrtke Maistra d.d.

  Više...
 • Kulturno-povijesni itinerari Rovinja

  Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno je u lipnju o.g. objavila novu brošuru pod nazivom Kulturno-povijesni itinerari Rovinja

  Više...
 • Fotopriča Rovinj 2016

  PHOTO & AUDIOVIDEO CONTEST FOTO-PRIČA IZ ROVINJA Izdanje 2016

  Više...
 • Nagrada gostiju za hotel Adriatic

  Hotel Adriatic u Rovinju nagrađen je prestižnom Loved by Guests 2016 nagradom.

  Više...
 • Na Putovima rovinjskih delicija čak 17 veličanstvenih

  Riječ je, o Festivalu gastronomije pod imenom "Putovima rovinjskih delicija", koji se već četvrtu godinu održava u dvije edicije.

  Više...
 • Obiteljski smještaj u digitalnom dobu - edukacija

  Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno u suradnji sa IRTA-om (Istarska razvojna turistička agencija) organizira edukaciju

  Više...
 • Jezični tečajevi za rovinjske iznamljivače privatnog smještaja

  Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem grada Rovinja

  Više...
Sve praćene novosti

Izdvajamo

 • Hrvatska 365

  Projekt razvoja i plasmana turističkih proizvoda u pred i posezoni po destinacijama (PPS destinacije) - poziv za sudjelovanje.

  Više...
 • Biciklističke staze

  Istražite bližu okolicu Rovinja biciklom. Na području Rovinja postoje 4 obilježene biciklističke staze, prilagođene rekreativcima dužine 73 km, a zanimljive su po brojnim atraktivnim kulturnim i prirodnim lokalitetima na koje vozeći stazom biciklisti mogu naići.

  Više...
 • Batane i bitinade

  Rovinj je oduvijek bio okrenut moru, a stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas, kada je tipična rovinjska brodica batana postala simbolom skladnog suživota rovinjskog stanovništva. Tradicija batane neodvojiva je od glazbene tradicije Rovinja koju predstavlja bitinada- originalni izričaj rovinjske narodne pjesme.

  Više...
 • Monkodonja - Mušego

  Posjetite uređeno arheološko nalazište Monkodonja-Mušego koje se nalazi na brdu udaljenom 5 km od Rovinja. Uređeni prilazni putevi i informativne table omogućiti će vam da proniknete u davnu prošlost i ujedno uživate u prekrasnom pogledu na cijelo rovinjsko priobalje i otočje.

  Više...
 • Ornitološki rezervat Palud

  U uvali Palud , 8 km jugozapadno od Rovinja, nalazi se jedini ornitološki rezervat u Istri u kojem boravi više od 200 vrsta ptica. Posjetite ga uz stručnu pratnju vodiča i otkrijte bogata staništa fazana, trčki, prepelica, divljih pataka…

  Više...
 • Hotel Lone

  Lone je hotel prožet sinergijom funkcionalnosti, harmonije i elegancije čija je okosnica dizajn. Uz besprijekoran spoj ljepote, luksuza i kulturne baštine, predstavlja cjelogodišnju destinaciju za odmor i poslovna putovanja.

  Više...
 • Jedinstveni okusi mediteranske kuhinje

  Kušajte domaće gastronomske delicije , čuvena rovinjska vina i priznata maslinova ulja bogatog okusa vrijednih rovinjskih proizvođača.

  Više...

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza

23° 29°

Srijeda

22° 28°

Četvrtak

21° 29°

Petak
Preračunavanje tečaja