Rovinj Rovigno

Dobrodošli na stranice Turističke zajednice
grada Rovinja - Rovigno

Na predivnoj obali Istre, tik ispod Limskog kanala nalazi se najromantičnije mjesto na Mediteranu! Grad Rovinj pravo je odredište svih vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla. Na Mediteranu je možete pronaći ovdje, u gradu koji je svoj romantični život započeo na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom.

Ne propustite

04.04.2015 - 06.04.2015

Uskrs u Rovinju

24.04.2015 - 26.04.2015

Popolana

08.05.2015 - 10.05.2015

Rovinj Photodays

Novosti

 • Red Bull Air Race – Svjetsko prvenstvo

  S ponosom najavljujemo da će se spektakl Red Bull Air Race – Svjetsko prvenstvo ove godine ponovno održati u Rovinju 30. i 31.05.2015.

  Više...
 • Jezični tečajevi za rovinjske iznajmljivače

  Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem grada Rovinja  organizira tečajeve stranih jezika

  Više...
 • Rovinj – turistički prvak Hrvatske za 2014. godinu

  U akciji HGK „18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2014.“ Rovinj je nakon 6 godina ponovno proglašen turističkim prvakom Hrvatske.

  Više...
 • Rovinj – ponovni šampion u ostvarenim noćenjima

  Rovinj je četvrti put za redom, ovog vikenda  u isto vrijeme kao i  prošle godine dostigao 3.000.000 noćenja

  Više...
 • Novo ruho Villas Rubina

  Tijekom zimskih mjeseci tvrtka Maistra d.d. krenula je u obnovu jednog od najstarijih rovinjskih turističkih naselja Villas Rubina

  Više...
 • Rovinj ugošćuje Svjetsku turističku organizaciju

  Rovinj je od strane Svjetske turističke organizacije (UNWTO) izabran za zasjedanje svoje 100. jubilarne sjednice Izvršnog vijeća iduće godine u proljeće

  Više...
 • Rovinj – najbolji grad za život i poslovanje

  Prema izboru hrvatskog izdanja časopisa Forbes, Rovinj je zauzeo prvo mjesto na listi najboljih gradova za život i poslovanje u Hrvatskoj

  Više...
 • Nova šetnica i plaža uvale Lone

  Nakon višemjesečnih radova Rovinj je dobio novouređenu šetnicu i plažu u uvali Lone

  Više...
Sve praćene novosti

Izdvajamo

 • Hrvatska 365

  Projekt razvoja i plasmana turističkih proizvoda u pred i posezoni po destinacijama (PPS destinacije) - poziv za sudjelovanje.

  Više...
 • Biciklističke staze

  Istražite bližu okolicu Rovinja biciklom. Na području Rovinja postoje 4 obilježene biciklističke staze, prilagođene rekreativcima dužine 73 km, a zanimljive su po brojnim atraktivnim kulturnim i prirodnim lokalitetima na koje vozeći stazom biciklisti mogu naići.

  Više...
 • Batane i bitinade

  Rovinj je oduvijek bio okrenut moru, a stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas, kada je tipična rovinjska brodica batana postala simbolom skladnog suživota rovinjskog stanovništva. Tradicija batane neodvojiva je od glazbene tradicije Rovinja koju predstavlja bitinada- originalni izričaj rovinjske narodne pjesme.

  Više...
 • Monkodonja - Mušego

  Posjetite uređeno arheološko nalazište Monkodonja-Mušego koje se nalazi na brdu udaljenom 5 km od Rovinja. Uređeni prilazni putevi i informativne table omogućiti će vam da proniknete u davnu prošlost i ujedno uživate u prekrasnom pogledu na cijelo rovinjsko priobalje i otočje.

  Više...
 • Ornitološki rezervat Palud

  U uvali Palud , 8 km jugozapadno od Rovinja, nalazi se jedini ornitološki rezervat u Istri u kojem boravi više od 200 vrsta ptica. Posjetite ga uz stručnu pratnju vodiča i otkrijte bogata staništa fazana, trčki, prepelica, divljih pataka…

  Više...
 • Hotel Lone

  Lone je hotel prožet sinergijom funkcionalnosti, harmonije i elegancije čija je okosnica dizajn. Uz besprijekoran spoj ljepote, luksuza i kulturne baštine, predstavlja cjelogodišnju destinaciju za odmor i poslovna putovanja.

  Više...
 • Jedinstveni okusi mediteranske kuhinje

  Kušajte domaće gastronomske delicije , čuvena rovinjska vina i priznata maslinova ulja bogatog okusa vrijednih rovinjskih proizvođača.

  Više...

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza

15°

Nedjelja

10° 16°

Ponedjeljak

11° 16°

Utorak
Preračunavanje tečaja