Rovinj Rovigno

Dobrodošli na stranice Turističke zajednice
grada Rovinja - Rovigno

Na predivnoj obali Istre, tik ispod Limskog kanala nalazi se najromantičnije mjesto na Mediteranu! Grad Rovinj pravo je odredište svih vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla. Na Mediteranu je možete pronaći ovdje, u gradu koji je svoj romantični život započeo na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom.

Praćena događanja

22.06.2015 - 29.06.2015

Hrvatski ljetni salsa festival

Drugo poluvrijeme lipnja, tradicionalno u Rovinj je na puna dva tjedna dovelo ponajbolje svjetske plesače salse. Tri tisuće gostiju, mahom plesača i instruktora dupkom je ispunilo raspoložive hotelske kapac...

Više...

11.06.2015 - 14.06.2015

Dolce vita, heritage festival

"More, sunce, zabava", bio je podnaslov trećeg po redu Dolce Vita Festivala koji se, sredinom lipnja, dogodio Rovinju i njegovim brojnim posjetiteljima.

Više...

30.05.2015 - 31.05.2015

Red Bull Air Race – Svjetsko prvenstvo

Sportsko-turistički događaj godine u Hrvatskoj, utrka za Red Bull Air Race svjetsko prvenstvo, održano je drugu godinu za redom u Rovinju i ponovno okupio velik broj ljubitelja zračnih akrobacija iz čitavog svijeta.

Više...

27.05.2015

Rovinj Experience za UNWTO sudionike

Večer uoči 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO), na kojoj se moglo čuti i da je Hrvatska jedna od najperspektivnijih turističkih zemalja svijeta

Više...

25.05.2015

ROVINJ DOMAĆIN 100. SJEDNICE IZVRŠNOG VIJEĆA UNWTO-a

Grad Rovinj domaćin je jubilarne 100. sjednice Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO).

Više...
Sva praćena događanja

Novosti

 • Otvoren obnovljeni butique hotel Adriatic

  Nakon sveobuhvatne šestomjesečne obnove ponovno je otvoren butique hotel Adriatic.

  Više...
 • 100. sjednica Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO)

  U srijedu, 27. svibnja u Rovinju započinje jubilarna 100. sjednica Izvršnog vijeća Svjetske turističke organizacije (UNWTO)

  Više...
 • Red Bull Air Race 2015 - režim prometovanja i parkiranja

  Prije početka i tijekom samog natjecanja u našem gradu biti će na snazi poseban režim prometovanja i parkiranja

  Više...
 • Putovima rovinjskih delicija

  Od 19. do 26. travnja Rovinj je četvrtu godinu za redom domaćin sada već osme edicije gastronomske manifestacije "Putovima rovinjskih delicija"

  Više...
 • Najbolji odmor na svijetu!

  Share Istria - prijavi se i osvoji sedmodnevno taylor made, besplatno putovanje u Istru!

  Više...
 • Red Bull Air Race – Svjetsko prvenstvo

  S ponosom najavljujemo da će se spektakl Red Bull Air Race – Svjetsko prvenstvo ove godine ponovno održati u Rovinju 30. i 31.05.2015.

  Više...
 • Jezični tečajevi za rovinjske iznajmljivače

  Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem grada Rovinja  organizira tečajeve stranih jezika

  Više...
 • Rovinj – turistički prvak Hrvatske za 2014. godinu

  U akciji HGK „18. Turistički cvijet – kvaliteta za Hrvatsku 2014.“ Rovinj je nakon 6 godina ponovno proglašen turističkim prvakom Hrvatske.

  Više...
Sve praćene novosti

Izdvajamo

 • Hrvatska 365

  Projekt razvoja i plasmana turističkih proizvoda u pred i posezoni po destinacijama (PPS destinacije) - poziv za sudjelovanje.

  Više...
 • Biciklističke staze

  Istražite bližu okolicu Rovinja biciklom. Na području Rovinja postoje 4 obilježene biciklističke staze, prilagođene rekreativcima dužine 73 km, a zanimljive su po brojnim atraktivnim kulturnim i prirodnim lokalitetima na koje vozeći stazom biciklisti mogu naići.

  Više...
 • Batane i bitinade

  Rovinj je oduvijek bio okrenut moru, a stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas, kada je tipična rovinjska brodica batana postala simbolom skladnog suživota rovinjskog stanovništva. Tradicija batane neodvojiva je od glazbene tradicije Rovinja koju predstavlja bitinada- originalni izričaj rovinjske narodne pjesme.

  Više...
 • Monkodonja - Mušego

  Posjetite uređeno arheološko nalazište Monkodonja-Mušego koje se nalazi na brdu udaljenom 5 km od Rovinja. Uređeni prilazni putevi i informativne table omogućiti će vam da proniknete u davnu prošlost i ujedno uživate u prekrasnom pogledu na cijelo rovinjsko priobalje i otočje.

  Više...
 • Ornitološki rezervat Palud

  U uvali Palud , 8 km jugozapadno od Rovinja, nalazi se jedini ornitološki rezervat u Istri u kojem boravi više od 200 vrsta ptica. Posjetite ga uz stručnu pratnju vodiča i otkrijte bogata staništa fazana, trčki, prepelica, divljih pataka…

  Više...
 • Hotel Lone

  Lone je hotel prožet sinergijom funkcionalnosti, harmonije i elegancije čija je okosnica dizajn. Uz besprijekoran spoj ljepote, luksuza i kulturne baštine, predstavlja cjelogodišnju destinaciju za odmor i poslovna putovanja.

  Više...
 • Jedinstveni okusi mediteranske kuhinje

  Kušajte domaće gastronomske delicije , čuvena rovinjska vina i priznata maslinova ulja bogatog okusa vrijednih rovinjskih proizvođača.

  Više...

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Vremenska prognoza

22° 30°

Subota

21° 33°

Nedjelja

23° 33°

Ponedjeljak
Preračunavanje tečaja