Rovinj Rovigno

Dobrodošli na stranice Turističke zajednice
grada Rovinja - Rovigno

Na predivnoj obali Istre, tik ispod Limskog kanala nalazi se najromantičnije mjesto na Mediteranu! Grad Rovinj pravo je odredište svih vas koji žudite za sentimentalnom atmosferom vremena koja su nepovratno prošla. Na Mediteranu je možete pronaći ovdje, u gradu koji je svoj romantični život započeo na otoku čiji je skučeni prostor uvjetovao gradnju zbijenih kuća, uskih ulica i malenih trgova, još i danas nedirnutih modernim urbanizmom.

Ne propustite

13.08.2016

Noć sv. Lovre

27.08.2016 - 28.08.2016

Rovinjska noć

Praćena događanja

13.07.2016 - 14.07.2016

Sete Sois Sete Luas - festival mediteranske glazbe

Gustafi su bili turbo glasovno i  instrumentalno nabrijani, dokazavši opetovano da su uistinu, ne samo brojčano, već i kvalitetom izvedbe veliki band. 

Više...

10.07.2016

Večer ribarske tradicije

U organizaciji Turističke zajednice grada Rovinja održana je tradicionalna Večer ribarske tradicije, višestruko nagrađivane manifestacije kojom Rovinjci promoviraju svoje bogato ribarsko naslijeđe

Više...

27.06.2016 - 04.07.2016

Hrvatski ljetni salsa festival

Rovinj je i ove sezone bio domaćin 12. hrvatskog ljetnog salasa festivala koji je privukao na trgove, ulice, plaže, brodove pa čak i vinograde preko tri tisuće plesača i više od 60 instruktora plesa.

Više...

04.06.2016

Porsche Parade Rovinj 2016

Nakon što su građani Rovinja i njihovi gosti prije nepunih mjesec dana mogli uživati u paradi jahača i argentinskih konja, koji se koriste za polo turnire, na red je došao i trodnevni festival ...

Više...

12.05.2016 - 15.05.2016

Rovinj Beach Polo Event - polo turnir

Upravo nestvarno lijep prizor doživjeli su građani Rovinja i turisti koji su na centralnom Trgu došli  vidjeti atraktivnu paradu argentinskih polo konja i njihovih jahača.

Više...
Sva praćena događanja

Novosti

 • Fotopriča Rovinj 2016

  PHOTO & AUDIOVIDEO CONTEST FOTO-PRIČA IZ ROVINJA Izdanje 2016

  Više...
 • Nagrada gostiju za hotel Adriatic

  Hotel Adriatic u Rovinju nagrađen je prestižnom Loved by Guests 2016 nagradom.

  Više...
 • Na Putovima rovinjskih delicija čak 17 veličanstvenih

  Riječ je, o Festivalu gastronomije pod imenom "Putovima rovinjskih delicija", koji se već četvrtu godinu održava u dvije edicije.

  Više...
 • Obiteljski smještaj u digitalnom dobu - edukacija

  Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno u suradnji sa IRTA-om (Istarska razvojna turistička agencija) organizira edukaciju

  Više...
 • Jezični tečajevi za rovinjske iznamljivače privatnog smještaja

  Turistička zajednica grada Rovinja-Rovigno u suradnji s Pučkim otvorenim učilištem grada Rovinja

  Više...
 • Rovinj je u 2015. godini postigao rekordne turističke rezultate

  Na području Turističke zajednice grada Rovinja-Rovigno je u 2015. godini ostvareno ukupno 522.994 dolazaka gostiju

  Više...
 • Prvi Beach Polo turnir u Rovinju

  Nakon svjetskih jedriličarskih regata i Red Bull Air Racea koji je u Rovinj privukao nekoliko desetke tisuća posjetioca, Rovinj i Maistra nadolazeću turističku sezonu otvorit će novim atraktivnim sportskim...

  Više...
 • e-Visitor Informacijski sustav za prijavu i odjavu turista

  Više...
Sve praćene novosti

Izdvajamo

 • Hrvatska 365

  Projekt razvoja i plasmana turističkih proizvoda u pred i posezoni po destinacijama (PPS destinacije) - poziv za sudjelovanje.

  Više...
 • Biciklističke staze

  Istražite bližu okolicu Rovinja biciklom. Na području Rovinja postoje 4 obilježene biciklističke staze, prilagođene rekreativcima dužine 73 km, a zanimljive su po brojnim atraktivnim kulturnim i prirodnim lokalitetima na koje vozeći stazom biciklisti mogu naići.

  Više...
 • Batane i bitinade

  Rovinj je oduvijek bio okrenut moru, a stoljetna tradicija ribarstva sačuvana je do danas, kada je tipična rovinjska brodica batana postala simbolom skladnog suživota rovinjskog stanovništva. Tradicija batane neodvojiva je od glazbene tradicije Rovinja koju predstavlja bitinada- originalni izričaj rovinjske narodne pjesme.

  Više...
 • Monkodonja - Mušego

  Posjetite uređeno arheološko nalazište Monkodonja-Mušego koje se nalazi na brdu udaljenom 5 km od Rovinja. Uređeni prilazni putevi i informativne table omogućiti će vam da proniknete u davnu prošlost i ujedno uživate u prekrasnom pogledu na cijelo rovinjsko priobalje i otočje.

  Više...
 • Ornitološki rezervat Palud

  U uvali Palud , 8 km jugozapadno od Rovinja, nalazi se jedini ornitološki rezervat u Istri u kojem boravi više od 200 vrsta ptica. Posjetite ga uz stručnu pratnju vodiča i otkrijte bogata staništa fazana, trčki, prepelica, divljih pataka…

  Više...
 • Hotel Lone

  Lone je hotel prožet sinergijom funkcionalnosti, harmonije i elegancije čija je okosnica dizajn. Uz besprijekoran spoj ljepote, luksuza i kulturne baštine, predstavlja cjelogodišnju destinaciju za odmor i poslovna putovanja.

  Više...
 • Jedinstveni okusi mediteranske kuhinje

  Kušajte domaće gastronomske delicije , čuvena rovinjska vina i priznata maslinova ulja bogatog okusa vrijednih rovinjskih proizvođača.

  Više...

Turistička zajednica grada Rovinja Rovigno
Pina Budicina 12
52210 Rovinj
Tel.: ++385/52/811-566
Tel.: ++385/52/813-469
Fax: ++385/52/816-007
tzgrovinj@tzgrovinj.hr

Copyright Turisitčka zajednica grada Rovinja 2001-2012. Sva prava pridržana. Mobile site

Info za iznajmljivače Natječaji, pozivi, obavijesti
Video Rovinj
Panoramska šetnja
Karta grada
Preračunavanje tečaja